13 Şubat 2009 Cuma

Sincapların Haline Dair

Elektronik postalar arasında manalı sözler, sakar kazaları, gülünesi enstantaneler, yardım etmezsen geber inşallah, yedi saniyede yedi kişiye iletmezsen ölümü kemir nevinden iletiler günün muhtelif anlarında fink atmakta, fır dolanmakta. Bunlardan hevesimi aldım alalı - ki beş seneden uzun zamandır bana yollanan forward edilmiş mesajları açmadan "delete" etmek sureti ile siler atarım. ama tabi papaz bile her zaman pilav yemiyor, dün nasıl olduysa bana gelen "Su içer misin dostum?" başlıklı e maili açmış bulundum. Neden bilmiyorum, susamış mıydım, dostum kelimesi pek mi dokunaklı geldi hiç farkında değilim. Şuursuzca açmışım.
Ormanlık alanda su ikram eden bir adam. Onun ikram ettiği suyu pet şişesinden kibar kibar içen tombik mi tombik bir sincap resmi. Bir acıdım sincaba. Benim bildiğim sincaplar, narin, çevik, vınn diye vınladımı en uzun ağacın en tepesine vınlayıveren bir hayvandır. Çocukluğum sincaplarla geçtiği için ordan bilirim efendim. Bu resimdeki sincabın çeviklikten uzaklaşmış hali pek bir içime dokundu. Sincap dediğin kaçar gider, bu sincap belli ki ortama yabancı bir elin adamının elinden kana kana su içmekte bile beis görmüyor. "Bu su hadisesi bir tuzak olabilir mi?", "Akşama pişecek sincap yahnisinin ön hazırlığı olabilir mi?" gibi vehimlere de kapılmamış hayvancağız. Kıyamadım, acıdım sincaba.
İnteneti dolandım sincapla ilgili bir fıkra, bir öykü bulabilir miyim diyerek. Bir fıkra var, pek gülecek tarafını bulamadım, uçakta geçiyor ve sincabın ölümü ile sonlanıyor. Bir de öykü var bebeği sokmaya hazırlanan yılanı öldüren sincapla ilgili başka da bir şey yok. Sincaplara ilgisiziz anlaşılan. Hayal gücümüz dokunmamış onlara. Uzun lafın kısası sincapları sevelim, koruyalım onları.
Bir de şu sevimliliğe bakar mısınız Allah aşkına ya!!!

17 yorum:

  1. bu nasıl sincap yahu :)))

    YanıtlaSil
  2. :))

    İlk önce tavşan sandım.. Dikkatli bakınca sincap sandım, sanıyorum. Sincaptır di mi?
    Obez sincap. :))

    YanıtlaSil
  3. KOala mı yapmayın ya.. koala nın ne işi var ormanda.. sincaptır, sincap olması çok sevimli bişey..

    Olsun ben sincapları seviyorum gene de.

    YanıtlaSil
  4. yav sen sincabı sevmeye devam et bende seviyorum da bu sincap değil gibi sanki be arkadaşım he ne dersin :))

    YanıtlaSil
  5. İlkokulda yavrukurtluk olayı vardı ya hani.. ben de "yavru" kurt olarak Manisa Kırkağaç'ta kampa gitmiştim.. Sincapları ilk ve son kez orada ve çok "yakından" gördüm. Çocukluğumla ilgili sevdiğim bir ilk ve sondu bu.. Bence en şirin hayvanlar sincaplar..

    YanıtlaSil
  6. o zaman bir bilen olarak sana soralım bu bir sincap mıdır Karöshi :))

    YanıtlaSil
  7. sincapların çok güzel kuyrukları olur, hani bu sincapın uzun kıvrık muzur kuyruğu? koala bu :)ya da kuyruğu kaptırmış sincap :)

    YanıtlaSil
  8. Arkadaşlar yaptığım kapsamlı bir araştırma ve bu konuda bilgi sahibi arkadaşlarımla resimdeki canlının sincap olmadığını öğrenmiş bulunmaktayım. Değilmiş meğersem. Oysa böyle sincaplara ihtiyacımız var, pek sevimli, pek tombik değil mi? Konuyu tafsilatlı olarak başka yazıda aydınlatıp, konu ile ilgili olarak istemeden kırdıklarımdan da o yazıda özür diliyorum..

    YanıtlaSil
  9. ah be arkadaşım ne farkeder biz onu bu şekilde de bastık ya bağrımıza öyle değil mi :)))

    YanıtlaSil
  10. bu bence çok yaşlı, keyfine ve boğazına düşkün bi sincap.. biraz evvel aynı adamın elinden tavuklu mayonezli soğuk sandviçini yemiş, şarabını içmiş, üzerine de bir miktar su içiyor. hani yarasın diye. aslında resmin görünmeyen tarafında ona tepside kahve ikram etmeyi bekleyen biri de vardı ama o çıkmamış.
    bi ihtimal babası koala annesi tavşandı.
    bir aşk ve keyif gecesinin ürünüydü.

    YanıtlaSil
  11. Biz bu aşk ve keyif gecesi ürünü canlıyı bu haliyle bastık bağrımıza :))

    YanıtlaSil
  12. ben bunu okumamımışım.İzinizle güleceğimmmmm..:)

    YanıtlaSil
  13. Annem bu koalanın durumunu 3 gün anlattı. Canlı heryerde her koşulda canlı ve yaşamak için çaba harcıyor...

    YanıtlaSil

Yorumlar