13 Şubat 2009 Cuma

Bir Düzeltme, Bir Kaç Özür

Efendim insanoğlu betondan kentler içine hapsoldukça doğal olarak doğadan uzaklaşıyor, kimi domatesi karpuz, karpuzu bezelye sanıyor sofrada görmeye alıştığı nebatatı doğal ortamı içinde gördüğü vakit. Bu satırların yazarı da ne bilsin koalayı, ne bilsin sincabı. En son sincap görmesinin üzerinden yıllar geçmiş. Avustralya'daki ünlü bir orman yangınından kurtarılmış ön pençesi yanmış kaolayı ve onu suyla teskin etmeye çalışan itfaiyeci Sam'in resmini görünce hayvana hemencecik hem sincap hem de obez yaftasını yapıştırıvermiş maşallah. Neyse ki yaptığım hatayı kısa sürede öğrendiğime de çok memnun oldum. Ama istemeyerek kırdığım koaladan, itfaiyeciden, cümle sincaplar aleminden ve bir de yanıltıcı bilgi vermiş olduğum şu yazımın bir bölümünden ötürü sayfama yolu düşenlerden özür dilerim.
Söz konusu yazıda resmi geçen koalayı itfaiyeci akşama yahni yapmak yerine bilakis yangından kurtardığı yetmezmiş gibi, bir de pet şişe içinde su ikram ederek yürek kabarıklığını geçirtirmeye çabalıyor. İnternette yaptığım kısa bir araştırma sonrasında keşfettiğim bir sonraki fotoğrafta ise heyecandan ne yaptığını bilemeyecek hale gelmiş hayvancağızın gözlerinin içine bakarak şefkatle başını okşayıp hoş bir ambiyans yakalamış olduğunu görüyoruz. Bir arkadaşımdan öğrendiğim bilgiye göre ise bir sonraki karede ise koala ilgiden sıkılmış olmalı ki itfaiyecinin kaba etlerinden ısırıyormuş. Görmedim, bir şey diyemem, duyduklarımın yalancısıyım. Ama bizim buralarda "besle kargayı oysun gözünü" derler, eğer duyduklarım doğruysa pek muhterem avustralyalılar da koalalar ile ilgili bir atasözünü çoktan dillerine kaynaştırmış olmalılar. Hayvan tabiatı işte, cinsi ne olursa olsun kendisine iyiliği dokunan insanoğluna umulmadık bir anda hırçınlık sergileyerek nankörlükle mukavemet gösterebiliyorlar.
Bu kadar avustralyalı lafından sonra hafta sonu izlediğim "Australia" filminden bahsetmemek olmaz. Tüm eleştirilere rağmen ben filmi beğendiğimi söylemeliyim. Baz Luhrman adeti olduğu üzere bu filmde de abartıda sınır tanımamış, renkler, oyunculuk, senaryo her şey çok abartılı ama film içinde yaratılan o dünyaya ait her şey tutarlı, abartılı bir filme hazırlıklı olarak izlediğinizde o denli göze batmıyor.
Neyse gene daldan dala sincap gibi atlayıp da konuyu fazla dağıtmış olmayayım. Aynı arkadaşımın göndermiş olduğu gerçek bir sincaba ait resmi kendi bakış açımdan yorumlayarak aşağıda yayınlıyorum. Görüldüğü üzere kendisi bir insanın avucuna sığmayacak denli küçük bir canlı. Ele avuca sığmayan bir hayvan, ama sevimliliğine diyecek bir şey yok elbette.


18 yorum:

  1. İlk yazını okuduktan sonra "bekleyelim bakalım ardından ne gelecek?" demiştim :) "Bir Koalaya ısrarla sincap sincap diyorsa vardır Vladimir'in bir bildiği" diye de eklemiştim :)

    YanıtlaSil
  2. :))

    AMa böyle bir sincap cinsi olsa pek sevimli olurdu değil mi? :))

    YanıtlaSil
  3. Ben "sincap görmüşler"den olmama rağmen bu konuda yorum yapmamıştım. Çünkü yazıya odaklanmıştım ve o kamp günlerine:) Sincap değildi elbette:)Ben utandım şimdi:) iyi mi:)

    YanıtlaSil
  4. Yok Karōshi sincabı andıran çok yönler var o resimde, sadece bu biraz fazla iri.

    Sabah sabah sansasyon oldu..

    :))

    YanıtlaSil
  5. ilahi Vladimir vallaha alemsin sen :)))

    bu arada eminim çocukluğunda başka bir alemdi senin. sırf bu yüzden bende mimledim seni hadi bakalım kolay gelsin :))

    http://beenmaya.blogspot.com/2009/02/kucuk-arimaya.html

    YanıtlaSil
  6. önceki yazın benim blog listemde nedense gözükmemiş hala proust testi yazıyordu:p Varmış bir bildiği:)
    Bu arada bir mimin daha var galiba:D
    Dilersen...

    YanıtlaSil
  7. ayyyy vladimirr :))) alttaki yazıyı okudum sonra bu sincabın neresi sevimli görsem korkarım ben çok büyük die yorum yazcaktım kiiiiiiiiii yeni yazın düştü ekrana :Pppp

    yanlız değilsin şekerim koccca koalayı sincap zannedenler kervanında :PPpp

    YanıtlaSil
  8. İlahi Vladimir ya. Alttakini yazını da yeni gördüm, onu daha okumadım ama açıklamaların beni çok güldürdü :)
    Sincap da koala da çok şeker hayvanlar bence. Tabi aslında özellikle koala sevimli görüntüsünün aksine oldukça vahşi bir hayvan.

    YanıtlaSil
  9. Sevgili arkadaşlar,

    Hayvanlar alemine yabancı birisi olduğumla kalmayıp bu konuda kendimi bugün önce rezil aardında da rüsva etmiş bulunuyorum. Benim bildiği kedi, köpek ve balık. İlk ikisini seslerinden tanıyacak kadar iddialıyım ama balıkların sadece baktığım vakit balık olduğunu anlayabiliyorum, alt türlerine dair bilgim sıfırdır.

    Mimlere gelince teşekkürler arkadaşlar hepsini önümüzdeki günlerde yazacağım hepsi de eğlenceli konular toplam 4 mimim oldu. Pazar gününden başlayıp hepsini yazıcam. Çocukluğumda ben çok mendebur haşarı bir şeydim çocukluğa dair ne anlatsam artık bakalım ne çıkarsa bahtımıza olacak.. :))

    Fish!! ben bu koalayı ormanda görsem kesin tırsarım zaten vahşi bir hayvanmış da.

    YanıtlaSil
  10. o yüzden sana yolladım ya çocukluk mimini kimbilir neler çıkar senden merakla beklemekteyim :)))

    YanıtlaSil
  11. SİNCAP YAZINLA KAOLA YAZINI YENİ OKUDUM
    İÇTEN İÇTEN BİR TEBESSÜM ETTİM...
    ÇOCUKLUĞUNDA BERABER BÜYÜDÜĞÜN SİNCAPLARI NE TEZ UNUTMUŞSUN VLADİMİR...
    SONUCUNDA KOALA OLDUĞUNDA HEMFİKİR OLMUŞSUNUZ BÜTÜN ARKADAŞLARLA... OLMASAYDINIZ YETİRDİM YARDIMINIZA...
    SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  12. 6 da pc başına oturdum ne kadar blog gezdiysem hepsi de beni gülme krizine soktu nolmuş bu gün yazarlar alemine yahu demeden geçemeyeceğim ama ben seni bilerek öyle şeyler söylemişsin sanmıştım :D resme bakıyorum konuyu da biliyorum acaba haberlerde biri böyle söyledi de ben duymadım vladimir onu mu tiye almış dedim ama şimdi anlaşıldı :))) Olsun hepimize bi güzellik oldu aynı şeyler hepimizin başına gelebilir (^_^)

    YanıtlaSil
  13. Bu resimdekinin "sincap" olduğundan eminsin mi ? :))

    YanıtlaSil
  14. Sincap denildi mi aklıma Buz Devri gelir. O da yaza sinemalara gelecekmiş. :(

    YanıtlaSil
  15. Selam vladimir 3 gündür yazını okumaya çalışıyorum, ama ya senin blog benim pc yi sevmedi, yada benim pc senin blogu. Herseferinde ya kitleniyor yada bişeyler oluyor. Başka hiç bir blogdada olmuyor. Tam bir teknik bilgim yok ama sanırım blogdaki herhangi bir javadan kaynaklanıyor.Başka arkadaşlarda sorun yaşıyorlar mı bilmem.
    Koala 2. yukarıdaki resim de değil mi? Kafam karıştı da :))
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Kod adi Koala olan sisko sincap konusu cok sevimli ve komik ama ben bir de "domatesi karpuz, karpuzu bezelye sananlar" demene guldum...

    YanıtlaSil
  17. Mimlendiniz sevgili Vladimir :)

    YanıtlaSil
  18. sen, benim kızdan biraz ders al Vladimir :) hatta sana bir de sincap ve koala oyuncağı hediye etmeli :)

    avustralya filmini beğenmene de sevindim :)

    YanıtlaSil

Yorumlar