31 Aralık 2008 Çarşamba

Bir Dilek

Dünya bir turunu daha tamamladı güneşin etrafında. Bir yıl daha bitti. Bu seferki diğerlerinden biraz daha uzun sürmüş bir turdu, artık yıl hesabıyla. Her biten yıl yeni şeyler öğretiyor insanlara, her insanın o yıldan kazanımı bir başka. Ben yavaşlamayı öğreniyorum artık; ağırlaşmayı, bağırmadan konuşmayı, fısıldamayı, huzuru arttıracak eylemleri bağrıma basmayı, iki kere düşünmeyi, bir kaç kere yutkunmayı, zamanın akıp gidişini seyretmeyi. Bunları öğrenmenin yolunda telaşa yer yok, hep ağır ağır.

Bu yıl yanımdan geçenler, ben geçerken dokunduklarım, yanımdan geçerken rüzgarı yanağımda iz bırakanlar nelerdi? Hatırlaması bile güç.

Biraz temizlik yaptım bu yıl. Dostu düşmanı tanıdım, hala insanlara hakettiklerinden fazla değer veriyor olduğum için kendime kızdım, hala değer verdiğim kimseler bana aynı ölçüde değer vermiyor diye üzüldüm, bunlara üzüldüğüm için kendime kızdım. Çıkardım içimden attım, temizledim biraz daha. Böyle böyle mi ıssız oluyor insan? Hiç sanmam, böyle böyle kafasında yer işgal edenlerden kurtuluyor, daha zenginleşiyor, kendisine, yapmak istediklerine daha geniş zaman ayırıyor.

Sanal dünyadan insanlar tanıdım, gerçek dünyadakilerden daha yakın hissettiklerim oldu. Şöyle sohbet ortamında oturduğumuzda bir on sene harcarsak işitebileceklerimizi tez elden paylaştık. Zaman biraz daha hızlı aktı blog dünyasında. Dünyanın dört bir yanından, ülkemden arkadaşlarım oldu. Onları, düşüncelerini, dünyaya bakışlarını, hayatta bırakmaya çalıştıkları izlerini gördüm. Onlara kelimlerle dansedenler ismini verdim. Çünkü onlar kelimeleri aldılar, türlü şekillere sokup, birbirlerine ekleyip cümleler kurdular. Bu cümleleri kurarken uykusuz kaldılar, geç kaldılar, soluklarını tuttular, olmadı silipp yeniden yazdılar, yazdıklarını beğenmeyip bir kenara kaldırdılar. Sonra o kelimeleri bizlerle paylaştılar. Bazen kavga eder gibi, bazen bir martının çığlığı gibi, ama illaki dans eder gibi.

Sevgili kelimelerle dansedenler;
Aydan Atlayan Kedi, Çınar, Abi, Nily, Arzu, Barış, Melih, Ferhanca, Kutup Zencisi, Nightologist, Haccecan, Burcuca, Sem, 7. Oda, Hayatta Giderken, Krem Ali ve Annesi, Sanana Aki Bana Ne San, Kültür Portakalı, Böcek, Karōshi, Petunya ve Egzotica, Bir Garip Vampir, Ege Mavisi, Kırmızı Gün(lük), Ters Meditasyon, Hayattan ve Masallardan Biraz, Gizli Bahçe, Erhan Bey, Burcu Sezer, Delikanlı, Voodoo Girl, American Dreamscapes, Nomadic Joe, Mystery Of Riley, Sufi Saja, Gregor Samsa'nın Notları, Gay Kedi, Nahnu, Alice in Wonderland, Bareng Blog, İzmir Blog, Persona Non Grata, Teyzen Teyfik, Güray Önok, Zodyak, Ama Amaaan, Tekme Tokat, Yazar Ne Yazar Ne Yazamaz, Yalnızca Soytarı, Kandan Adam, Kördüğüm, Liberter Kedi, Bir Dilim Sohbet, Mavi Gibi, Fabrika, A Soviet Poster A Day, Spiritus Libertatis Dımtıs Dımtıs, 6:45 Yayınları Bedava Kitap Blogu, Bay Dikkatsiz ve Rehavet

Sizleri tanıdığım için kendimi çok iyi hissediyorum. Yazdıklarınızı okuyor, yazacaklarınızı merakla bekliyorum, iyi ki varsınız. Bu gece İzmir'in semalarında da havai fişekler parlayacak, herbiriniz için birer tane, bir an için, çok kısa bir süre, karanlığın içinde, bir ışık kümesi apaydınlık ve sımsıcak yanacak. Sizler için bir dilek tuttum: Yeni yılın sizlere güzellikler getirmesini diliyorum, 2009 ileride yüzünüzde tatlı bir gülümseme ile hatırlayacağınız bir yıl olsun.


Fotoğraf www.vampircik.com dan bir arkadaşın abisi Özgür Özdemir'e ait, bu güzel resmi çektiği için kendisine teşekkür ediyorum.

36 yorum:

  1. Sevgili Vladimir,
    Olgunlaşmış deneyimlerini, acıları ve sevinçleriyle yüklenmiş olan "2008 rakamlar topluluğu" giderken, yol arkadaşı "2009 rakamlar topluluğu", hizmeti devralacak bu akşam.İzmir semalarından körfeze yağan ışık demetlerini mutluluk, aşk, huzur, sağlık ve tüm dünyaya yağan sevgi demetleri olarak algılayacağız ekip olarak.Bu yıl sizleri tanımak bizim için de en büyük sevinç,
    en önemli kıvanç kaynağımız oldu iyiki varsınız, sevgilerimizle ........

    YanıtlaSil
  2. Çok tatlısın Vladimir.

    Bizde seninle aynı keyifi duymaktayız. Seni tanımaktan keyif aldık. Yazılarınla, mesafeleri kısalttık dostluk adına.

    Sana da iyi yıllar diliyorum. Havai fişeklerin patladığında, bende el sallayacağım İzmir tarafına...İyi dileklerimi yollayacağım sana..

    YanıtlaSil
  3. ne güzel bir yıl olmuş vladamir. ben de seni tanımaktan çok mutluyum.

    güzel ve gönlünce 2009 dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Belki de gunluk hayatimizda kalsak...hic bir zaman tanisamayacagimiz derinlikte ve guzellikte insanlar ile tanismaktayiz bu dijital ortamda...ve internet her ne kadar tehlikeli de olsa...:)

    Mutlu ve guzel bir yilin olsun Sevgili Vladimir.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Vladimir; listede adım yok diye kırılmadım :) Dilerim 2009 çok güzel bir yıl olur senin için de. Ben de burda bir köşede sessiz sedasız yazdıklarını okurum.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. sürprizlerle ve aşkla geçsin :)
    umduğundan daha güzel anlar getirsin sana 2009 :)

    YanıtlaSil
  7. bu ne güzel bir yeni dileğidir böyle..
    bende yere o saatten sonra düşen ilk kar tanesiyle senin için dilek tutuyorum vladimir..
    hakettiğin gibi güzel bir ıl geçirmen dileğiyle,
    yeni yıl böceği:D

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Vladimir, aydınlık kelimelerin yazarı Sevgili Vladimir, mutlu ol, gülümse, ferah nefesler dolsun içine ve bebekler gibi uyuduğun gecelerin olsun.
    2009 sana güzellikler getirsin... Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Vladimir,

    İzmir Körfezini hiç görmedim ama bu gece orada parlayacak havai fişeğim olması beni acaip keyiflendirdi. Sağol, varol. Ben de Galata ve Kız Kuleleri'nin arasından koccaman pırıl pırıl bir havai fişeği ile katılacam senin iyi dileklerine.

    Barış dolu bir dünya da gönlünce bir 2009 diyorum:))

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. kulağında sevginin melodisi, kollarında mutlulukla umut tarlalarında dans edeceğin bir yıl geçirmeni dilerim.. Mutlu yıllar:)

    YanıtlaSil
  11. mutlu yıllar dilerim. tüm dünyanın başını yastığa huzurla koyduğu bir yıl olsun.

    YanıtlaSil
  12. sevgili Vladimir seni tanımış olmak ve yazdıklarını paylaşıyor olmak benim içinde çok büyük keyif :)
    bu gece patlayan havaii fişeklerden bir tanesi senin olsun bizden sana sevgi dolu :)
    2009 da Vladimir mutlu olsun sağlıklı olsun huzurlu olsun.
    sevgiler
    Beray

    YanıtlaSil
  13. benim seni tanıdığım kadar mutlu olamazsın arkadaşım :)))

    blog dünyası, birbirine benzeyen ruhları bir araya getirdi. Kalabalıklar içindeki yalnızları, yalnızlıktan kurtardı...

    Yeni yıl bütün insanlığa hayırlara vesile olur inşallah...

    YanıtlaSil
  14. O dansta bize eşlik ettiğin için teşekkürler...

    Mutlu Yıllar...

    YanıtlaSil
  15. :) Mutlu yıllar sana da Vladimir.. Huzur olsun hep yaşamında..

    YanıtlaSil
  16. iyi seneler düşünceli arkadaşım :D

    YanıtlaSil
  17. kelimelerle dans edip beni kendine hayran eden arkadaşım, her şey dilediğin kadar güzel geçer umarım...
    bu güzel yılbaşı dileği için geceye mum dikeceğim bu gece,umarım havai fişek gösterisi ardına gizlenmiş yldızlarımı görürsün:)

    YanıtlaSil
  18. baştaki huzur sakinlik ve yavaşlığ betimleyen cümleler bu günün yorgunluğuna çok yumuşak yumuşak dokunup geçtiler :) çok hoş bir yazı olmuş bu.Masum,samimi ve yavaş huzur veren bir yavaş !
    bizlere ettiğin temenni de sana yol su elektrik olarak geri döner umarım :D:D:D teşekkürler Vladimir.Kendi adıma ben de seni tanımış olmaktan mutlu ve mesudum.Güzel seneler.

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Vladimir,
    tuttuğun dilek için teşekkür ederim. Kelimelerle dans ettikçe güzelleşen bir yıl olsun hepimize..
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Bilmukabele efendim. En iyi dileklerimle.
    Mutlu yıllar.

    YanıtlaSil
  21. güzel kardeşim vlademir,
    şahsen ben yeni yıldan pek bir şey beklemiyorum.

    şöyle ki:
    "Doğuştan getirdiğimiz tek bir kusur var: Hepimiz mutlu olmak için dünyaya geldiğimize inanıyoruz. .. Bu kusurumuzu gidermedikçe…. Dünya gözümüze çelişkilerle dolu bir yer gibi görünecektir. Çünkü her adımımızda, ister büyük, ister küçük bir şey yapmış olalım, dünyanın ve insan hayatının, insanların mutlu bir yaşam sürdürmelerine olanak verecek biçimde tasarlanmadığını anlayacağız… İşte bu yüzden neredeyse bütün yaşlıların yüzlerinde aynı ifadeyi, yani düş kırıklığını görmek mümkündür."

    (shopenhauer demiş bunu.)

    ama yine de trajedi alıp başını gitmez umarım.

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  22. BİR SÜRÜ YENİ YIL TEBRİĞİ ALDIK..

    AMA İTİRAF EDİYORUZ SENİNKİNİ OKURKEN DUYGULANDIK GERÇEKTEN...

    BİZDE SENİ TANIDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ...

    PAYLAŞIMIN İÇİN TEŞEKKÜRLER...

    MUTLU SENELER...

    YanıtlaSil
  23. Güzel dilekleriniz hepimize olsun.
    Ben de sizi tanıdığıma ve blogunuzu okuduğum için çok mutuyum...
    Daha nice güzel yazılı yıllar dilerim.

    YanıtlaSil
  24. Hiç bir zaman karşılıksız bişeylerin olabileceğine, ya da insanoğlu tarafından tanımadıgı bir kişiyi yüceltebileceğine inanmak istememiştim.

    Amatör yazarların, birgün onlar tarafından yazılanları / hoşlandıkları yazıları okuyup, etraflarına yayacaklarını düşünmezken. Şimdi mümkün olduğunu biliyorum.

    Çünkü alışılmış zinciri kıranların ruhu devinimlidir ve çıkar gütmezler. Tıpkı Chomsky'nin dediği gibi:" Alışılmış zihinsel düzenler değiştiğinde devrim patlak verir."

    Sevgiyle Dost.

    YanıtlaSil
  25. Kendini ve yazılarını çok özletme bu yıl Vladimir.. 2009 nasıl geçiyor, bize anlatsana..

    YanıtlaSil
  26. dostluğun var olmasının gerçek nedeni; bir zamanlar kendine ait olan ve dostlar arasındaki o sonu gelmez gevezelikler olmasa çoktan silinip gitmiş olan bir imgeyi izleyebilmesi için karşındaki insana ayna tutmak...demiş kundera bir kitabında...

    2008 iyisiyle kötüsüyle, saçmalığıyla, güzelliğiyle türlü türlü imgelerle, seslerle, yazılarla, paylaşımlarla geride kaldı. ayna tuttuğun için, bana bir dost olarak kelimelerinle, herşeyden öte varlığınla ayna olduğun için çok teşekkürler...

    2009da ve sonrasında herşeyin gölünce olması dileğiyle...

    YanıtlaSil
  27. Vladimir iyi misin? Uzun zamandır yoksun?

    YanıtlaSil
  28. nerelerdesin Vladimir (^_^)?

    YanıtlaSil
  29. Sevgili Vladimir :)

    Senin yazıların uzun olduğunda okumak için özellikle işimin olmadığı zamanları bekliyorum. Yoğunluk arasında okumak istemiyorum çünkü yazdıkların genelde sindire sindire okunması gereken şeyler oluyor. Her fırsatta da okuduklarımdan çok keyif aldığımı belirtmeye çalışıyorum. İşlerim 1 senenin sonunda nihayet rahatladı. ARtık eskisi gibi sahalarda koşturmaya devam edeceğim :) Tabi önce sevgili blog arkadaşlarımın yazılarını okumalıydım. Yine yüzümde kocaman bir tebessümle bitirdim yazını. Ben de çok memnunum seni tanıdığım için. Sayende bir sürü şey de öğreniyorum. Blog dünyası bana da çok şey kattı. Gerçek dünyada sahtelikten bıkmışkan sanal alemde çok ciddi arkadaşlar edinmek ayrı bir keyifti gerçekten de.
    Yeni yılın tekrar kutlu olsun, her şey gönlünce olsun Vladimir'cim.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  30. Eline sağlık Çok güzelll Bir Yazı olmus..
    uzun zamandır yoksun sanırım 2009 akıp gidiyor sen nerdesin ??

    YanıtlaSil
  31. bilmukabele sevgili vladimir.
    kusura bakma geç oldu ama bilirsin işte yoğunluktan :)
    r.

    YanıtlaSil
  32. Ne güzel bir değerlendirme yapmışsınız geçen yıl için.
    Ama bizim gibi adamlar uslanmazlar ve gerektiğinden fazla önem vermeye devam ederler insanlara, arkadaşlara..
    Bu kadarcık hatamız olsun ama değil mi?

    YanıtlaSil
  33. sevgili vladimir,

    ben bu yazınızı geç gördüm; elbette bunun özrü yok ama ben de ancak şimdi iyi yıllar diliyorum. beni ve "ama.aman!"ı da listenize eklediğiniz için çok incesiniz. çok ama çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil

Yorumlar