1 Aralık 2008 Pazartesi

Aralık: Kelimelerin Ayı

Eskiden Aralık ayında "yerli malları haftası" kutlanırdı. Türk malı ürünlerin tüketilmesi özendirilirdi. Aralık ayı dendi mi okullarda kutlalan bu haftanın heyecanı sarardı. Ufak kermesler düzenlenir, sınıf içinde meyveler, kuruyemişler tüketilir, öyküler anlatılırdı. Öykülerle uyuttular bir nesli, sonraki nesli, sonraki nesli. Şimdiki öyküler başka, genç nüfus depolitize edilmeye konsantre edilmiş. "Sen yorma o güzel başını yavrum benim" diyor devlet baba, sevecen sevecen, gülümseyerek. "Sen düşünme biz senin yerine düşünürüz, oy yaşını da küçültürüz, sen bize oy ver, biz genişleyelim, ceplerimiz büyüsün". Çenem düştü ne diyecektim laf nereye gidiyor. Efendim bu ay, benim için kelimlerin ayı. Benim hayatıda yer tutan kelimeler, ve bu kelimelerin çağrıştırdıklarını anlatarak bu yıla veda edeceğim. Çift yıllar benim için iyi yıllar olmuyor, batıl itikat işte. Bu yıl bittiği için mutluyum.

Ayrıca avatardaki koltuğunu altına bıçak saklamış resmi de yazlık resimlerin arasına kaldırdım teknik olarak kışın başladığı anda, ufka bakakalmış, tepesine bulut tünemiş bir Vladimir sillueti nöbeti devraldı.

Yılın son ayında, gelsin kelimeler.....



8 yorum:

  1. hadi bakalım hepimize hayırlı uğurlu olsun o halde. bekliyoruz aralık'da kaleminden düşecek kelimeleri...

    YanıtlaSil
  2. hani son demlerde söylenenler akılda kalır ya aylar için de böyle olsa gerek...11 ayın yükünü yüklenip güzel bir kapanışla akılda kalmak ister aralık ayı...
    o yüzden dikkat etmeli söyleneceklere...

    YanıtlaSil
  3. ne fark eder kasım aralık :) yine zevkle okuyacağım yazılarını:)
    tek sayılı yılda şansın bol olsun.

    YanıtlaSil
  4. yeni fotoğraf çok hüzünlü..
    gelecek zamanlar, sizlerle daha güzel, yıllar tekde olsa, çifte olsa umrumda değil artık..

    YanıtlaSil
  5. valla cift sayılı yıllar benimde iyi gitmeyen yıllarım.Senin tek sayili 2009'a girmeden, yazılarının hızı ve kalitesiyle iyi bir yılı beklediğini anlayabiliyoruz biz blog okuyucuları..

    Son zamanlarda ben okumak konusunda senin hızına yetişemiyorum Vladimir...Umarım 2009'da yetişirim..Gelsin kelimeler...

    YanıtlaSil
  6. hakikaten kışlık fotoğraf olmuş :) bence iyi de olmuş :))
    hadi bakalım o zaman 2009 sana bol mutluluk getirsin bide sağlık umarım

    YanıtlaSil
  7. Vladimir
    niye yorumlara, cvp yazmıyorsun artık. Biliyorum, hızını almadan yazmaktasın, ama bazen senden cevap var mı diye baktiğim oluyor yorumlara..Öyle güzeldi cevap bulmak senden.. Yazayım istedim bunu..

    YanıtlaSil
  8. Sevgili arkadaşlar,

    Beenmaya,

    BAkalım neler çıkacak ben de merak ediyorum. Aslında çok da merak etmiyorum 6 aralık dahil stokluyum. Bakalım kaç gün dayanabileceğim merak ediyorum azıcık. :))

    a.Nur,

    Gerçekten dediğin gibi, 11 ayın yükünü yüklenip yıla buradan veda etmeyi palnalıyorum. bakalım...

    Ferhanca,

    Aslında farketmez tabi, haklısın. Kendime yazma ödevi verdim bu ay. Tembellik yok bu ay..

    Haccecan,

    Bir de fotoğrafın orijinal halini görsen.. Bu hale getirinceye kadar canım çıktı.. ekle, tersine çevir, yapıştır. Resimleri kendimce düzenlemekten alamıyorum kendimi bazen. BU resim de elli çeşit düzenlemeye açık bir resimdi. :))

    Brajeshwari,

    Hakikaten var böyle bir şey. Son yıllarda dikkatimi çekmeye başladı.Evet iyi bir yıl bekliyorum, istiyorum. Hepimiz için iyi bir yıl olsun.

    Teşekkür ederim.

    Tabiat Ana,

    Evet kışlıklarımı giydim, yazarım artık ben.

    Hepimiz için en iyisi en güzeli olsun, sağlık, mutluluk getirsin.

    Brajeshwari,

    Hızımı almışken takıntılı biçimde yazıyorum. Stokladım bir kaç yazı yarın ki hangisi olsun diye karar verdim az evvel. Bu arada tabi yorumlara bir şeyler yazmaya vakit kalmadı. Ama arkadaşım siz de o kadar güzel yorumlar yazıyorsunuz ki. Ne diyeceğimi şaşırıyorum bazen.. :))

    YanıtlaSil

Yorumlar