30 Kasım 2008 Pazar

Oyun

Az önce Nily'de gördüm oyunu.

Oyunun ismi "En Yakınımdaki Kitap"tı ve kuralları şöyleydi;

Kendinize en yakın kitabı alın.
Sayfa 56’yı açın. 5. cümleyi bulun.
Cümleyi bu kurallar ile birlikte yayınlayın.
En sevdiğiniz, en moda veya en entellektüel kitabı seçmeyin, en yakınınızdakini alın.

John Mc Gregor'un "Önemli Şeylerden Kimse Söz Etmezse" isimli romanını okuyordum hemen 56. sayfayı açtım, 5. satırda şunlar yazılıydı:

"Çocukların elinde alengirli su tabancaları var, parlak renklerde plastikten, mavi silindirler ve pembe basınç pompaları, yeşil namlu ve tetikle, İsviçre'deki bir saat kulesini bekleyen minyatür nöbetçiler gibi, ikisi birden açık ön pencerenin iki yanında durmak için ilerliyor."

İlginç bir oyun, en azımdan yerimden kalktım gittim kitabı aldım, kitaba eşlik etsin diye şu fotoğrafları çektim.

7 yorum:

  1. :)) sayende kedi seveceğim bende bu saatten sonra galiba.

    YanıtlaSil
  2. Birgün Thomas Malthus un bir ondokuzuncu yüzyıl baskısında, bir toplama kampında ölmüş olan dedemin iki sayfalık notlarını buldum. Miras işleriyle ilgili bir şey yada gizli bir sevgiliye gönderilmek üzere yazılmış tutkulu bir mektup olabileceğini düşünerek okumaya başladım. (portobello cadısı syf 56)

    YanıtlaSil
  3. kitabın ismi tam benim ruh halimi anlatıyor. kedinde çok şekermiş bu arada:))

    YanıtlaSil
  4. İlginç bir tesadüf yaşadım, yazmalıyım. Sayfama bıraktığınız yorumdan sonra sayfanıza gelmek istedim. Daha evvel Aydan Atlayan Kedi'nin sayfasında gördüğüm bu oyunu sizin sayfada da görünce hadi bu sefer oyna bakalım şu oyunu dedim. En yakınımda Büyücü vardı, ikinci kez okumaya başlamıştım. "Şubat sonu Atina'ya gitmiş ve Kephissia 'daki eve bir ziyarette daha bulunmuştum." yazıyordu. Anlamlı bir cümle çıksa şaşarım dedim kendi kendime. ben bu tür en basit oyunlarda bile bir anlam yakalayabilen biri değilimdir pek. Kırk yılda bir, bir şarkı tutayım radyoda derim, bir sonraki şarkı benim olacak derim, en nefret ettiğim şarkı çıkar vesaire. sonra profilinize bakınca favori kitaplar arasında Büyücü'yü gördüm. 56. sayfadaki cümle değil ama bu beni şaşırttı gerçekten. demek ki benim için bu oyundaki espiri o cümle değil, böyle bir ortak beğenimizi tespit etmekmiş. Büyücü benim de en sevdiğim kitaplardandır, aslında John Fowles'in bütün çok kitaplarını severim.

    YanıtlaSil
  5. http://aydanatlayankedi.blogspot.com/

    sayesinde ben de katıldım. . şahane bir fikirdi..
    fikir anne ve babalarına kalpten teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. mim'in oyuna çevrilmiş ve birine paslanmaktan ziyade ortaya bırakılıp isteyenin alması sağlanmış hali gibi bişi bu ve çok eğlenceli :))

    YanıtlaSil
  7. Bu ne guzel bir kedi boyle..
    Bugunlerde kediler minik patileriyle bloglarda dolasiyorlar.. En son ne zaman bir kediyle beraber yasadin? diye soruyorlar sesizce bana..

    YanıtlaSil

Yorumlar