16 Ekim 2008 Perşembe

Vladimir Zokyakta; Yedi Burç, Sekiz Kadın

Burçlarla ilgili bir sürü şeyler yazılır, söylenir. Bir ara burç kitaplarına ben de dadanmıştım. Elime burçlarla ilgili kitap aldım mı, hemen terazi burcunun sayfasını çevirir, okur, “anlatılanlar benim huylarıma ne kadar da benziyor” diye dünya üzerindeki tüm terazi burçlarına sempati duyardım. Terazi Burcuna ilişkin bölüm bitince diğer burçları okur, o burçların özelliklerinde de kendime benzeyen noktalar görünce ayrı bir sevinirdim. Tüm burçlar beni anlatıyor diye önce mutlu olur sonra, “Allahım bu nasıl pespaye bir kişiliktir? Her telden çalıyorum” diyerek eseflenirdim.

Hayatımda bazı dönemler önemli yerleri olmuş kadınların özelliklerine bakarak tamamen kişisel gözlem ve deneyimlerime dayanarak sonunda burç dünyasına da el attım. İşte 7 kadın;

Akrep Burcu Kadını: Hayatınıza giren bir akrep kadınını o istemedikçe çıkarmanız mümkün değildir. Bitti ve gitti diye on yıl düşünebilirsiniz. Ama bu safiyane bir erkek yaklaşımı olur, tamamen zavallılık tabii. Ancak o sizi izlemeyi asla bırakmaz. Gerekirse on yıl boyunca zayıf anınızı bekler. O an akrep kadınının hayatınızdan çıkmadığını ve hep sizi izlediği öğrenirsiniz. Bu kadınların on yıl sonra son sözünü söyleme potansiyeli vardır.

Balık Burcu Kadını: Bizim yaşadığımızdan apayrı bir dünyada yaşarlar. Kendi hisleri ile çepeçevre kuşatmışlardır kendilerini. Duyguları hayattaki her şeyden önde gelir. Hayatının gidişatını duygularına ve o andaki altıncı hissinin emirlerine göre belirler. İç dünyasında acı çekmekten aleni bir zevk duyarlar, eğer çok sevmiyorsanız bunlara sinir olmak çok kolaydır.

Başak Burcu Kadını: Mükemmeliyetçi olduğunu ilk bakışta anlarsınız, temiz, zarif, tertipli, yedi gün, yirmi dört saat, her dakika. Bu kadar planlı olmak, ertesi gün atılacak adımları bilmek, hayattaki heyecan faktörünü sıfıra indirmek demektir. Heyecansız hayat her babayiğidin harcı değildir.

İkizler Burcu Kadını: Terazi ve kova burcu mensupları ile iyi arkadaşlık ederler. neşeli ve zeki tiplerdir. Her konuda anlatacak hikayeleri vardır, asla güvenemezsiniz, sizden sıkıldığı anda sizi satarlar. İlişkide fazla şey beklememek en doğrusu olur.

Kova Burcu Kadını: Ne istediğini çok iyi bilir. Karşısındakinin de niyetini “şıp” diye anlar. Frapan ve rengarenk giyim tarzı, insanlarla çok çabuk iletişim kurabilme özellikleri ile bu hava grubu kadını kolaylıkla farkedersiniz. İkizler ve terazi burçları kadın ve erkekleri ile iyi dost olurlar.

Boğa Burcu Kadını: Ne olduğu gibi görünürler, ne de olmak istedikleri gibidirler. Bu dengeyi oluşturmadıkları için hayatlarında hep bir noksanlık hissi vardır. Noksanlıkların başkası tarafından tamamlanmasını beklerler. Sevdiği erkek için fedakarlık etmeyi ve bu fedakarlığı ikide birde erkeğinin başına kakmayı severler.

Terazi Burcu Kadını: Tatlı gıda maddeleri ile araları iyidir, çok ince bir zevkleri vardır, girdikleri bir ortamda kendilerine bakılsın isterler, bundan haz duyar ama farkında değil gibi davranırlar. Çok iyi dost olurlar, dostlarını sonuna kadar bırakmazlar. Çok söylenirler ama büyük bir kazık yemedikçe insanları hayatlarından kolay kolay atmazlar. Eğlence insanıdırlar. Etrafındaki insanlara gerçek iç dünyalarını kolay yansıtmazlar, en kederli anında eğleniyor gibi görünmeyi başarırlar.

Bu kadar ciddiyet yeter, eğlencelik niyetine bonus olarak gelsin sekizinci kadın... yani Sapık Kadın:



Ben "Sapık Kadın"ı bir film ismi olarak gazetenin TV sayfalarında gördüğüm gün o gece ne yapıp edip izlemeye karar vermiştim. O akşam arkadaşlarla buluşacaktım. Ancak "Adaaaaam sen de, nasılsa hep buluşuyoruz sonra nasılsa gene buluşuruz" diyerek onları ekmeye karar verdim. İçinde sapık kelimesi geçen filmler ilgimi çeker. Sanırım bende de var bir miktar sapıklık potansiyeli. Sapık kadın o gece benimle olan randevusuna tam zamanında geldi; TV de bir film ilk kez önceden belirtilen saatinde başlıyordu.

Bu Sapık Kadın, bir 1988 yılı türk filmi faciası, başlıca rollerinde sarı peruklu Perihan Savaş, bıyıklı Tarık Tarcan, yarı çıplak Bahar Öztan boy göstermekte. Senaryoyu Safa Önal yazmış, Orhan Elmas da yönetmiş. Konu bildiğiniz Fatal Attraction (öldüren cazibe) filminden apartma. Tarık Tarcan Ahmet adında genç, yakışıklı, alımlı, kaslı, yapılı, seksi mi seksi, kadınların başını döndüren başarılı, evli bir erkek güzelidir. Bir gören bir daha dönüp bakmaktadır. Güzel, seksi, zeki, iri göğüslü, dudakları yarı aralık ve nemli gezinen eşi Nevin (Bahar Öztan) ve minik kızları ile düzeyli bir evliliği sürdürmekte. Gerektiğinde karısının üzerine titremektedir. Nevin kocasının kendisini aldatabileceğine ihtimal bile vermeyecek denli salak bir kadındır. Ahmet bir davada, savunduğu müvekkili hakkında kıçından yalan haber uyduran gazeteci güzeli Tülay’ı (Perihan Savaş) mahkemeye vermiştir. Tülay sarışın ve zeki, sarışın ve seksi, gerektiğinde cilveli ve sarışın, gerektiğinde cıvık ve sarışın, gerektiğinde ateşli ve sarışın, her nabza göre şerbet vermekten kaçınmayan bir güzeller güzeli sarışındır, peruğunun altından bazen siyah saç demetleri gözükse de Allah'ına kadar sarışındır anlıycağın. Nevin, aldatılacağından haberi olmadığı için masum kızı ile birlikte ailesini ziyarete gider.


Ahmet bir toplantıda tanıştığı Tülay ile önce tartışır, sonra uzlaşırlar ve birbirlerinden hoşlanırlar, ardından cilveleşmeye başlarlar. Tülay, güzel ve sarışın, tutkulu ve sarışın bir kadındır. Sonunda Ahmet zaaflarına yenik düşerek seyirciyi hayretler içerisinde bırakır ve sarışın mı sarışın Tülay’la birlikte olur. Sevişirlerken yakın çekimde Tülay sarışındır. Karısı eve dönünce Ahmet, Tülay’la ilişkisini noktalamak ister. Tülay ise sarışın olduğu için Ahmet ile ilişkisini noktalamamakta ısrar eder. Tülay Ahmet’e iyice bağlanmış ondan kopmak istemeyen bir sarışın olmuştur. Adamceğizi her dakka sarışın bahaneler üreterek iş yerinden telefonla vırt zırt aramaktadır. Yanıt alamadıksıra hırslanmakta, hırslandıkça hem hırslı bir sarışına dönüşmekte hem de aramalarının sayısını arttırmaktadır. Kadın saplantılı çıkmıştır giderek filmin afişindeki gibi sapıklaşır. Tutkusu o kadar artar o kadar artar ki o kadar olsun. Tutkusundan napacağını bilemediği bir an sarışınlığına yenik düşüp intihara yeltenir. Bu yetmez, senaryo bu ya güya Ahmet onun yanına gelir. Tülay kendisine ayrılığı kabul etmiş süsü vermekte hiç bir beis görmez. Sonra nasıl olduysa birden adamceğizin masum kalmış ama sarışın olamamış karısını telefonla arayıp rahatsız etmeye başlar. Bahar Öztan ne olduğunu tam anlamadığı için dudakları yarı aralık, gözleri kısılı olarak ufku seyreder. Allah sizi inandırsın sapık kadın bununla da kalmaz, Ahmet’i her şeyi Nevin’e anlatmakla tehdit eder. Ahmet’i sahiplenmek uğruna onu kendisinden başkasına yar etmemek için onu öldürmeyi bile düşünmektedir. Bir ara bunu dener ama başaramaz. Böyle olunca filmin geri kalanını izlemek mecburiyetinde kalırız.


Derken nedense Ahmet Tülay hakkında bilgi toplamaya başlar. Ve onun gerçekte bir sarışın olmadığını aynı zamanda tehlikeli bir ruh hastası olduğunu öğrenir. Durumu polise bildirir. Polis ona inanmaz. Artık mutluluktan eser kalmamış yuvasına geri döndüğünde Tülay’ı eşi Nevin’le salonda samimi, senli benli vaziyette oturup, çene yarıştırır hatta yapacak başka işleri yokmuş gibi birbirlerine yalandan kek tarifi verirken bulur, aniden dehşete kapılır. Bu dehşeti yansıtabilmek için kamera adamın yüzüne yaklaşır yaklaşır, gözleri kocaman kocaman açılmıştır. Yönetmen bunu dehşeti yansıttığını sanmaktadır, ama adam düpediz salak gibi göRükmektedir. Meğersem Tülay kendisini adamın karısına onun sarışın bir müvekkiliymiş süsü vermemiş mi beğenirsiniz. Sonra aniden seyirci ne olduğunu anlayamadan - e tabi seyirci de salağa döndü sonunda - Ahmet Nevin’e olanları anlatır. Bu arada Tülay hain bir planını sinsice hayata geçirmeye karar verir. Ahmet’in kızını okul çıkışında sanki onun sarışın bir teyzesi imiş gibi alır ve evine götürür. Çocuğu öldürmek maksadıyla kaçırmıştır. Fakat eli varmaz, küçük kızı geri götürür. Sonra durduk yerde bir gece ansızın Ahmet’in evine gelir. Elindeki ip-iri bıçakla Nevin’e saldırır. Nevin kendisine saldırıldığı için çığlıklar içerisinde yeri göğü inletmektedir. Derken Ahmet yetişir,Nevin’i kurtarır. Tülay kavgada ölür. Ahmet ve ailesi için kabus dolu günler sona ermiştir... Seyirci rahatlar. Film biter.


Elde böyle bir araklama senaryo olunca orijinalin kare kare taklidinden ibaret bir film var karşımızda. Sarı saçlı bir Perihan Savaş izlemek ve de ocakta haşlanan evin tavşanı sahnesi görmek istiyorsanız arada sırada hala TVde rastlamanız mümkün. Orijinalindeki korkutucu banyo sahnesi bizim versiyonda yarı çıplak kadınların kapıştığı komedi sahnesine dönüşmüş. Her tür fanteziye gebe bir mizansen yaratılmış, kasten olduğunu sanmıyorum ama olmuş işte. Filmdeki sapık kadının burcunu bilmiyorum, yalnız yükseleninde önemli bir arıza olduğuna eminim.


13 yorum:

  1. Kendi izlenimlerimden oluşturduğum burç tahlilllerim tamamen benim tanıdığım kadınlar ile ilgilidir, tamamen subjektiftir, aynı burçtaki başka kadınlardan kendilerine benzemeyen yönler için özür dilerim.

    YanıtlaSil
  2. bende bu açıklamayı bekliyordum yoksa vladimir hemde hakikisi bize hakaret ediyor diyen "anlatılanlarda kendilerine benzemeyen yönler bulan kadınlar" sana dava açabilirlerdi. iyi yırttın :)

    burç konusuna acayip kılım hocam ben ya. Millet yıldızlara bakar hayatın anlamını sorar, lan içinde ne biçim enerji var senin, bizi mi yutacan tarzı yorumlar getirir diğer yıldıza bakar ay bugün ne olacak "biri" ile tanışacak mıyım,(reklama mı girdi bu ya) acaba iş ve aşk hayatımda ki dönemeçleri kaçla dönersem takla atmam.

    yok yaaa...

    tamam vardır bir etkisi katkısı sonuçta metafiziksel olgulara karşı değilim ama bu kadar bağlanıpta "ay astroloji bölümünü okumadan tuvalete gidemem ayol" diyecek haddeye gelmeye de gerek yok diye düşünüyorum.
    Hocam post atar gibi yorumluyorum senin yazıları ama böyle yazıya böyle yorum yani,maşallah sen bendende uzun yazıyorsun :)

    Filmi bende bir arkadaşımın ısrarı üzerine izledim fakat üzerinden bayağı bir zaman geçti. hatırlamak ve izlendiğine pişman olmak güzeldi...

    YanıtlaSil
  3. :))) Ben tedbirimi alayım da, beni burç otoritesi sanmasın kimse.

    Dediğin gibi burcuna bakmadan öldürsen şurdan şuraya adımını atmayan tipler var bu hayatta. Ben de burçlara bazen nanır bazen inanmam. İnanmamam için bir sebep, uzun yıllar beraber okuduğumuz, benimle aynı isimdeki adaşım (başka isimli adaş varmış gibi) adamla aynı gün aynı hastanede doğmuşuz, bu da yetmez gibi orta okul ve liseyi beraber okuduk. Zerre kadar benzemezdik birbirimize, o sarışındı, ben esmer yani bu sebeple burçlara uzun süre inanmadım. AMa yazımda da dediğim gibi bazen inanıyorum, terazi olduğum için aynı konuda iki farklı görüşüm olabiliyor bazen. :))

    Film gerçekten çok gıcıktı ama sırf bu sebeple izlemeye değdi. Bir de meral zeren ile kadir inanır ın oynadıkları ismi benim için meçhul bir fim var. son on dakikasını izlemiştim. Şİmdi kadın nedense bir gölde sandalda kürek çekmekte. Hayli durgun suyun ardından arada şelale görüntüleri gelmekte. Kadir inanır gölün kenarında, "aşkım sağa sür, şelaleye sürme,, sakın sola gitme leyla" diye bağırmaktadır. kadın inatla kayığı sola sürmekte izleyicinin zihninde kadın sanki şelaleye düşecekmiş imajı çizmektedir, sonra kürek çektikçe kadının pazen elbisesinin düğmeleri tek tek açılır, endişeli bakışlar, aşırı göğüs dekoltesi ile kadın sola giderken aniden sağ yapıp karaya çıkar. sevgililer kavuşur film biter. işte bu filmi de izlesem türk sinemasını tam olarak çözücem. bir adını bilsem... :)))

    YanıtlaSil
  4. :) Akrep burcuyum. Yükselenim de ikizler. Burçlara çok inanmıyorum. Çünkü uymayan bir durumun olsa bile yükselenle, bilmem neyse olayı kurtarmaya çalışıyorlar. Tabi bu, burç yorumlarını hiç okumadım anlamına gelmiyor :)
    Film enteresan :)
    Diğer film de sanırım Aska Susayanlar Seks ve Cinayet. 1972 yapımı. Belki de seyrettim ama hatırlamayamadım şimdi :) Doğru mu?

    YanıtlaSil
  5. hocam birinci burç gözlemini okudum ve gerisini okumama gerek kalmadı. okumadım da zeten. yandım bittim mavholdum ben.

    YanıtlaSil
  6. bir ikizler burcu kadını olarak kendimle de alakalı diğer burç mensubu bayanlarla da alakalı yorumlara katılmaktayım :Pppp

    yükselenim terazi olduğu için ondan da payımı gani gani almaktayım :))

    YanıtlaSil
  7. Bu burçlar yazını okurken bende şöyle düşündüm niyeyse :) Akrep kadınından çok çekmiş.. İlişkinin başında, Sexi ve ihtiraslı olduklarını düşünmüş ama yakadan silkememiş.. Balık kadınları, çok ağlamış yanında.Bir türlü anlayamadığı gibi bu ağlamaları –içi de şişimiş yanlarında...Başak kadını, hayatını düzenlemiş –hatta hayli düzenlemiş ama içi heyecansız yaşanmaz demiş/ bırakmış kendini başka bir kadının kollarına (muhtemelen Akreptir o da), İkizler Burcu kadınıyla, eğlenmiş..Genelde dostu olmuş.Aşık olacak gibi olmaya yakın, dost olarak bırakmış hayatında...Kova Burcu kadınlarını hep beğenmiş..Sosyal ortamlar içinde beğendiklerine de "Kova burcumusunuz yoksa" diye de sormuş besbelli ki...Boğa burcu kadınının, dengesizliğini muhtemelen uzun süreli bir ilişkisiyle keşfetmiş, bolca yaptıkları yüzüne kakılmış..Terazi olduğu için belki de, burcuna laf söyletmemiş.Kötü yönlerini iyiymişcesine anlatırken, bu burca mensup düzgün bir dişi için hep umut var içinde...

    Sapık kadın filmini arayıp, izleyeceğim.Komikmiş cidden.. Boğa olduğunu düşündüm kadının..

    Güzel oğlaklar, Evcimen yengeçler, iyi uçlarda yaşayan yaylar ve çok sevdiğim Aslanlarla tanışman dileğiyle..

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. uğraşmayın boğalarla:))burda ki boğada hiç bir benzer taraf bulamadım :))aslında yükselene mi yoksa alçalana mı bakmak lazımdı?:))
    film çok çekişmeli, izlememişim tavsiye üzerine izlemek gerekti, sıkılmazsam:))

    YanıtlaSil
  9. astro.com dan yıldız haritanı çıkarabilirsin istersen. burada venüsün, ayın da hangi burçlara düştüğünü görebilirsin. erkeğin haritasında kadın tipini bunlar belirliyor. sitede interaktif bölümde, tek tek açıklanıyor da.

    ben inanırım astrolojiye, ama inanmayanlara da saygı sonsuz.sandıkları kadar basit olmadığını, içine girdikçe nasıl da inanılmaz doğru olduğunun daha açık görüldüğünü söyleyebilirim sadece.

    bu arada bir terazi sevgilim olmuştu. terazi erkekleri sıkı kararsız oluyorlar.

    YanıtlaSil
  10. Çınar,

    Gerçekten ilginç bir filmdi gülmek için izlemeye değer bence :)) diğer film için teşekkürler. Son on dakikasına denk geldim gülmekten yarıldım. Her dakkası son dakikaları kadar şenlikli ise gerçekten iyi vakit geçirttirebilir bu filmde ben bir aramaya başlıyayım bakalım nolucak :)))


    Rehav@

    Arkadaşım akrepse hayatında ki ne diyeyim ben umarım benimkisi gibi değildir. O zaman Allah kurtarsın derim. Ama bakarsın iyi bi akreptir, o zaman da bari sen mutlu ol :))

    Fish :))

    Ne olacak bu terazinin hali? Burçlardan anlayan biri desin gayrı?

    Brajeshwari,

    Satır araları ve cümle arkalarındakini okumakta üzerine yok. İnanılmaz tespitler tüm zodyak senin yanında hiç kalır.

    Film ciddden komik :))

    Evet temennini canı gönülden kabul ediyorum :))

    Ferhanca,

    Benimkisi insana bakıp burç tahlili kesinlikle genelleme değil, öyle algılanmasın lütfen. Boğa dedin de benim de eskiden bir boğa arakadaşım vardı onun burada anlattığım boğa kadını ile hiç bi kel alakası bile yoktu.

    Film gülünebilir bir gerilim filmi.. Sonunu da biliyorsun artık. Kötü kadın ölüyor :))

    Arzu Pınar,

    Gazetedeki fallara inanmıyorum tabi, o kur ayı ben de çekebilirim sabahları, ya çıkarsa bahtıma. Dediğin siteyi inceleyeceğim.

    Teraziler karasız değillerdir, yok ama kararsız oldukları da olabilir. yok canım değildir ya ama belki bazen kararsız olabilirler yok hayır hayır bilmiyorum karar veremedim. Ama yok yok kesinlikle ve kesinlikle karar.. karar mı allahım ne korkunç şey????

    :))

    YanıtlaSil
  11. yahu nesi varmış akreplerin? Aşkolsun yani Vladimir :) Akrepler harbi insanlardır bir kerem. Canını acıtırlarsa o da can acıtır doğru, ama sevdi mi de tam sever be. Sadece aşkta değil arkadaşlıkta da böyledir.

    Hamiş : Bu yorumu burçlara çok da inanmayan, ama burçsuz da kalmayan biri yapmıştır. Puhahaha :))

    YanıtlaSil
  12. ailenizin amatör astrologu astro ömer hizmetinizde efenim..

    ben de derdim kova kadınlarını kim beğenir diye, ben de kova olmama rağmen garipsiyorum onları ama işte tencere kapak olayı.. terazi-kova kombosu her türlü işe yarıyo :)

    YanıtlaSil
  13. Demek sende bir ara burçlara dadandı. Vallah bende bir ara çok iyi sarmıştım. şimdi pek bakmıyorum. Bazen istemeyerek olsa bakıyorum.. Hahaha aklıma bir şey geldi. geçen ay fal baktırmaya gittim. 25,00 Tl baktı. Sonuç herşeyi bildi. kafamı karıştırdı. tesadüf diyemem. Çünkü ilk kez karşılaştım. Aslında yine açık kapı bıraktım. Çünkü Şubat ve Mart ayında senin hayatını değişecek büyük olaylar olacak dedi.. Çabuk gelsin o ay :))

    Filmi izledim. Hiç kaçırmazdım türk sinemalarını. Alışkanlık. :) Nasıl dersen ehh idare eder bana göre ama :P

    Senin yorumunu görmeseydim yanmıştın. Terazi burçu sevgilim olmadığı için birşey diyemem. Ama şunu biliyorum en uygun çift.. Ya akrep kadını tamam kincidir, intikamcıdır ama duygusaldır. Erotik ve kibirlidir. Herşey onun istediği gibi olsun ister. Ben akrep kadınıyım. Durum vahim demi :))

    Akrep kadını galiba çok çektirmiş sana. Çünkü ilk sırayı akrepleri yazmışsın.. Bizi istemeyeni biz hiç istemeyiz. Ama yıllar geçse dahi o ayrılığın öcü alınır ;)

    YanıtlaSil

Yorumlar