17 Ekim 2008 Cuma

Kedi İşte, Ne Bilsin

Geçen gün, Ege'nin incisi İzmir'in en mutena semtlerinden olan Alsancak'ta, çok mühim bir sebeple avare avare dolanıyordum ki, yolun kenarından "vikvik" tarzı bir ses yükselince tüm dikkatim dağıldı. Sesin geldiği yöne hafiften sallana sallan bakınca ne göreyim beğenirsiniz, minik bir kedi yavrusu durmuyor mu? Kedi, aç ve yorgundu. Belli ki anne ve kardeşlerinden ayrı düşmüştü. Onları arıyor ve bulamıyordu. O an nasıl üzüldüm, dünyalar başıma yıkılır gibi oldu. Hayvanın aç olacağını düşündüm. Resmen empati denen şey bu işte. Hemen en yakın Burger King'e gidip kendisine bir hamburger aldım. Ona sormaya vakit bulamadım ama, beğenmeyeceğini düşünerek hamburgerinin içine hardal, ketçap, mayonez ve soğan koydurtmadım. Kedi olsam Burger King'den çıkmazdım sanırım. Bu da arızalı empati işte.

Kediye acıdım. Hamburgeri verdim karnını güzelce doyurdum. Kendisini kapısı gösterişli, zengin görünümlü bir evin bahçesine terkettim. Azcık daha yürüsem kilise avlusuna da bırakabilirdim ama canım istemedi. Hem sıkılmıştım. Bu sorumluluğu daha fazla taşıyamazdım. Terkettim. Yürüdüm gittim. Arkama döndüğümde kedinin çimenlerin üstünde bir yere rahatça kıvrılıp kendini temizzilemeye başladığını gördüm.

10 yorum:

  1. Erkeklerin çoğunluu kedi tekmeleyen Allaan belası tipler olduu için senin gibi duyarlı erkekleri fırsatım olsa ayakta alkışlıcam. Helal olsun sana! =)

    YanıtlaSil
  2. ya keşke alsaydın,sen baksaydın çok sevimliymiş yirim ben onu ya :)
    sevgiler,kedi manyağı böcek :P

    YanıtlaSil
  3. Sıkıldın ve onu orada bırakıp gittin. Ama asıl soru neden geriye dönüp baktın :) Asıl soru bu Vladimir. Neden?

    YanıtlaSil
  4. Wilwarin,

    Yok yaw ben kedileri çok severim :))) gene olsun gene severim.

    Böcek,

    Alırdım bakardım bakmasına ama durumum mani oldu. :) çok sevimliydi ama hakkat.

    Aydan Atlayan Kedi,

    Yok ya sıkılmadım aslında ama biraz daha oyalansaydım orada alışırdım kediye. Geri dönüp baktım çok sevimliydi çünkü ama alamazdım benim evde iki tane kedi irisi kabullenemzdi üçüncü bir kediyi ondan. :)

    YanıtlaSil
  5. Kedimis Minanın fotolarını koydum bloğa sen sev diye hem belki bizim eve de burger king yollarsında bizde nasipleniris =))

    YanıtlaSil
  6. Eskiden kediler cigerci dukkanlarinin onunu mesken tutarlardi. Demek ki artik burger king kapilarinda miyavlayacaklar:) Ah bu sosyete semtleri, yok mudur bunlarin cigercisi?!

    YanıtlaSil
  7. Bir kediyi doyurmak için niye insanın aklına Burger King gelir ki bir marketten kedi maması almak varken...

    YanıtlaSil
  8. Vladimir:)
    Kedi görüp gürebileceği en "Empatik" insanı görmüş oldu sanırım sayende...

    şansı bol olsun sokaklarda.. Süt verenlere -melül melül bakıp "hamburmeeeww" demesin dilerim..

    YanıtlaSil
  9. Wilwarin yanlış bir genelleme yapmışsınız :) vladimir ve daha bir çok Türk erkeğinden özür dilemeniz gerekebilir bu sorumluluğu alıyor musunuz? :) Beni duyuyor musunuz?


    Ben irice bir kediye rastlamıştım acıktığını düşünüp ona gözleme almıştım lan ne kadar garip ya neden süt vermedim veya kedi maması almadım hala düşünüyorum bak. Demekki içgüdüsel bir şey hocam bu. Sen neden hamburger aldın mesela? ben kendi sorumun cevabını veremiyorum...

    YanıtlaSil
  10. Kriptograf,Vladimiri dışında bıraktım zaten olayın.Ayakta alkışladım ya daha ne özür dilicem alla alla =)

    YanıtlaSil

Yorumlar