7 Eylül 2008 Pazar

Belki Bir Cocuk Melek...

Aylar once ilk okudugumda bu is ister misin basimiza bir kocaman corap orsun diye dusunmustum. Her seyin en oncesinde ortaya cikmis buyuk patlamanin minik bir modeli yerin altinda bilim adamlarinca yeniden canladirilacak. Bazi bilim adamlari ise AIHM`ne bu deneyin durdurulmasi icin basvuruda bulundu. Itiraz eden bilim adamlari deney basarili sonuclanirsa ortaya bir cok minik kara deligin ortaya cikacagini ve bu kara deliklerin zamanda kirilmalar yaratabilecegi hatta dunyanin yokolmasina bile sebep olacagini iddia ediyorlar.

Geri sayimin baslamisken sevgili Aydan Atlayan Kedi dunyanin sona erecegi bu son dort gunde ne yapacagimi sormus. Zaten tirsmistim iki misli tirstim. Hemen sarildim klavyeye.

Pazar: Butun akraba, es, dost, tanidik aranip vedalasilacak. Fonda en sevdigimsarkilar calacak. Rejim denen su lanet seyi birakiyoruz meyvali ve krokanli pastlara alip yemeye basliyoruz. En son bizim ekibi toparliyoruz. Cennetten bir koseye kacma planlari yapiyoruz.Plan yaparken ben kedilerimi seviyorum. Onlara alip ozel ginlerde yseinler diye sakladigim Whiskas kutularini acip acip veriyorum. Kedilerim mide fesadina ugrayacak diye korkum yok. Artik arkalarindan temizleyen birilerine ihtiyaclari kalmayacak. Onlarin Okyanus Balikli Whiskaslari mideye indirdigi gibi kara kara delikler hepimizi govdeye undurecek nasilsa.

Pazartesi: Bizimkiler ile kararlastirdigimiz gibi bugun ise gitmek yok. Aksama benim evde parti var herkesi cagiriyoruz. Butun parti oyunlarini oynama niyetindeyiz. Sessiz sinema oynamayali epey zaman oldu, aklimda yeni film isimleri var eminim kimse bulamayacak onlar tarif etmeye ve anlamaya calisirken cok gulecegiz. Karaoke teskilatini da kurduk mu tamama. INternetten bol bol karaoke sarkilari indirmemiz lazim yalniz. Bizim partilerimiz boyle evde oynanabilen oyunlar, kizma birader, kagit oyunlari, tabu, sessiz sinema, karaoke falan.

Sali: Partiden sonra erkenden kalkilacak dordumuz sirinceye gidecegiz, buranin cennetten bir kose oldugunu dusunuyoruz son gunumuzu gecirmek icin ideal bir yer. Serin serin, eski koy evinde, aksam bahcedeki terasta o buyuk agacin altinda guzel bir yemek, harika bir sohbet.

Carsamba: Koy evinde uyanip. yine o buyuk agacin altinda, terasta sahane bir kahvalti, uzun uzun sohbetler. Deneyin baslayisina kadar aklimiza gelen herseyi paylasmak iyi olacak. Sonra deneyin bitmesini beklerken biraz suskunluklar olur belki. Yok canim biz susmayiz yine de.
Belki komik gelir cogu kimseye ama ben endiseliyim. Nedeni aciklanabilir bir endise degil, daha once yasanmamis bir sey, hep beraber gorecegiz, dunyanin agzina sicarken bizden izin alacak degiller ya. Basacak oradan adamin teki dugmeye. Cernobil`in bulutlari kafamizin uzerinde gezerken de kimse bize sahip cikmamisti. Bakariz elbette basimizin caresine.

Belki persembe gunu uzaydan bir cocuk melek eskiden dunyanin oldugu yerdeki kara bosluga bakar ve bir seyleri hatirlar gibi olur. Belki biraz huzunlenir. Huzun meleklere cok yakisir.
Gerci ben isvicreli bilim adamlarina babamdan cok guvenirim. Onlarin sayesinde koskoca bir neslin saclari daha hacimli, en ufak esintide ahenkle dansediyor, kepek nedir tanimiyorlar, zorlu lekeler, cimen lekeleri onlarin sayesinde cikmadi mi elbiselerimizden lutfen hatirlayiniz. Onlarin yumurtalarin uzerine dis macunu surmeleri ile dis macunlarinin dis minelerine ne kadar sevecen yaklastigini hepimiz ogrenmedik mi? O zaman bile eminim bu bilim adamlarina “Yapmayin, etmeyin, surmeyin dis macununu o yumurtalara. Yaziiik” diyerek mani olmaya calisanlar olmustur. Ama sonuclari ortada, artik hepimiz sayelerinde daha genciz, daha guzeliz ve daha da onemlisi daha saglikli dusunebiliyoruz. Yok canim iyi adamlar onlar, yapmazlar oyle riskli seyler bence. Kara delikse, kara delik. Turkuz biz, bize bir seycik olmaz. Allah kara baht vermesin.
Sevgili Ege Mavisi, Sananaaki Bananesan ve Hayatta Giderken korkutmak gibi olmasin ama sizler onumuzdeki dort gun son dort gunumuz ise neler yapardiniz?

5 yorum:

  1. Hemen yazmaya başlıyorum. Malum vakit kısa. ;)

    YanıtlaSil
  2. :) Şirince demek. En son günün için tercih ettiğin cennet mekanı. Öyleyse benim için de karadutlu bir şarap içersin orada :)

    YanıtlaSil
  3. hüzün meleklere çok yakışır... da takılı kaldım ben aslında..

    YanıtlaSil
  4. EGE mavisi

    Yazını okudum çok da güzel olmuş. ellerine sağlık.

    Çınar,

    Şirince sahiden de sakin huzurlu bir yer. Elbette efendim ne demek karadutlu şarabı ben de severim, ilk fırsattta artık hemen içerim :)

    7. Oda

    Yalan mı ama, yakışmaz mı?

    YanıtlaSil
  5. melekler cennetten kovulurken, sevgilim kanat takıyordu omuzlarına demişti biri.. ne güzel demiş dimi..
    yakışır.. belki de hüzün en çok onlara yakışır :)

    YanıtlaSil

Yorumlar