24 Mart 2008 Pazartesi

Kaldı Dört...

Bizim evin beklenmedik misafirlerinden gri olanı çok çabuk ayrıldı aramızdan. Anne kedi çok üzüldü. Kedinin öldüğünü anlayınca tüylerini yalayarak hayata döndürmeyi denedi, ama yavru kediyi parktaki yolculuğuna gönderince hemen unuttu. Siyah kediye çok sini roluyordum sürekli tiz sesiyle vara yoğa miyavlıyordu.
Bir hafta sonra gözleri açıldı, veteriner gözlerine antibiyotikli bir merhem sürmemi önerdi yoksa gözleri enfeksiyon kapıyormuş. Bizimkiler enfeksiyonsuzdular, artık bir ismi hakediyorlardı. Beyazı Whitey, siyahı Blackie ve turuncusu Ginger oldular.
İki ay sonra kediler çok hareketli biçimde oradan oraya koşuyor, aniden oturduğum koltuğa tırmanıp bana oyunlar yapmayı seviyorlardı. Umulmadık anda aniden önüme çıkıp ayaklarımın altından koşuyorlardı. Birine birşey olmasından korkuyordum - ki korktuğum başıma gelmekte gecikmedi. Mayıs başıydı, balkonda kitap okumaya çıkıyordum bir elimde kitap öbür elimde çay, adımımı atmamla yumuşak bir şeyi ayaklarımın altında hissetmem bir oldu.
Turuncu kediydi bu. Çok kötü miyavlıyordu. Bir yastığın üzerine yatırdım. Acısı dinmiyordu. Beyaz kedinin de anne kedinin de umurunda değildi ama, siyah kedi, turuncu kedinin yanına yatıp onun gözlerinin içine baka baka sanki acı çeken kendisiymiş gibi miyavlamaya başladı.
Turuncu kediyi veterinere götürdüm. Bacağı kırılmıştı, bir metal takılması gerekiyordu. Ameliyatını ertesi gün yaptılar. Başarılı bir ameliyat olmuştu ancak üç hafta veterinerde kalması gerekiyordu. Veteriner; anne kedi ve diğer kedilerin eve dönüşte turuncu kediyi kabul etmeyeceklerini düşünüyordu. Dönüş günü yaklaştıkça beni bir endişe aldı.

5 yorum:

  1. Aaa bu hikayelerin başı eski bir zamana mı dayanıyordu? Üzüldüm şimdi :( Biri gitti, biri hastalandı biri de umursamadı demek. Ginger'a geçmiş olsun..
    Yeni maceralarınızı merakla bekliyorum Vladimir.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Çınar;

    Evdeki beş kediden biri ölünce kaldı dört tane...

    Ginger gelince öbür kediler onu dışlayacak mı bakalım. Veterinerde geçen üç hafta sonunda kokusunu garipseyip aralarına almama riskleri var.

    YanıtlaSil
  3. 3 haftada kokusunu bile hatırlamayacak denli unutabiliyor demek ki kediler..
    ben de kedi olmak istedim şimdi !!!

    YanıtlaSil
  4. Faytiii ve Bilekiyeee kardes gelmis demek ki. Hatta geleli olmus bir miktar. Eksilmisler, mac sırasında kaza bile gecirmis birisi. (:

    Bu unutma hali, sahiplenmediklerinden kaynaklı sanırım. Yapması gereken neyse o kadarını yapıp, hayata teslim ediyorlar. Ama Ginger'ın, sanslı oldugunu ve unutmayacaklarını dusunmek istiyorum ben!!

    YanıtlaSil
  5. Sevgili 7. Oda;

    Evet kediler böyle hemen unutur, geride bırakırlarmış.. :) Duygusal sağlıkları hep yerinde, en depresif kedinin önüne bir yumak bıraktın mı unutur derdi kederi. Gerçi biz izmirlilere de kederli anında bir kapı gıcırdatıcaksın bak nelere oluyor. Aman kapı mı gıcırdadı.. HOBA!! Kalkın oynuyoruz.

    Sevgili Kedimkayboldu.. Bu kedicikler en sonunda 3 ahbap çavuş olacaklar ama sanırım bir iki kez daha el atıp - ha gayret - bitirmem gerekiyor. Ama minik bir ipucu vereyim. Mutlu sonu garanti ediyorum.. :))

    YanıtlaSil

Yorumlar