12 Mart 2008 Çarşamba

Üç Ahbap Çavuş

Dört yıl önce bugünlerde...


Genellikle evimizin önündeki parkta dolanan, bazı akşamlar da apartmanın cümle kapısı önünde yiyecek bekleyen hamile bir tekir kediye çok acıyordum. Bir gece geç saatlerde yolu buz tutmuş parktan geçerek eve dönerken, kedi peşime takıldı. Apartmanın cümle kapısına kadar beni izledi. Kapıyı açtım, kapatırken dışarıya baktım. Oturmuş beni izliyordu. Havada çok soğuktu. “İçeri gelir misin kedicik?” diye sordum. Yavaşça içeri girdi. Kendini garantiye alınca “miyav” cevabını verdi. Sanırım bu evet demekti.

Asansöre benimle girdi. Dairemin kapısını açarken mırıldanmaya başlamıştı, patileri ile yeri ezmeye yoğurmaya çalışıyordu. Kapıyı açınca benimle bir içeriye girdi girerken biraz yükselip dizlerime adeta omuz attı.

Eski bir dört köşeli plastik leğenin içine temzilikçi kadının kullandığı çaput kıvamındaki bezlerden doldurup, alaturka tuvaletin içne yerleştirdim. Kedi bana baktı, tekrar “miyav” dedi, ben “ gir içine yat bakalım” dedim. Böyle deyince hoplayıp leğenin içine kuruldu. Önce gerinip, ardından yusyuvarlak kıvrıldı. “Hava çok soğuk bu gece kalır sabaha yollarım sokağa” diye düşündüm.

Ben de odama gidip uyudum. Sabah ezanında kedinin miyavlamasına uyandım. Sesi yankılı yankılı, arada çok tiz geliyordu. Yok yok bu bir değil birkaç kediydi. Hemen tuvalete girdim. Kedinin etrafında karalı grili, pembemsi renkli yumaklar vardı, kedi histerik biçimde onları yalıyordu. İnanılmaz bir şey eve aldığım gece, güvenli, sıcak yeri bulunca kedi yavrulayıvermiş. Tam dört kedi yavrusu, gri, siyah, siyah beyaz ve turuncu renklerde ve hepsi de “miyk miyk” sesler çıkartıyordu. O kadar gürültüye rağmen gözlerinin kapalı olduğunu görerek hayrete düşmüştüm.

Ne yapacağımı bilemedim.






5 yorum:

  1. Zamanlaman harika olmuş doğrusu:)) Bir anda evini beş kediyle paylaşmak nasıl bir duygudur bunu bilemiyorum ama kesinlikle ortalık şenlenmiştir diye düşünüyorum:))

    Bu hikaye burada bitmeyecek, devamı gelecek değil mi? Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Sağol Sem,
    Ev kesinlikle şenlendi, evde kedi fikrine sıcak bakmıyordum.Ama gel gör ki doğanın bir emrivakisi oldu.. Evet üç ahbap çavuşlar olarak 3-4 bölümü geçmeyecek şekilde anlatmayı planlıyorum. Bu minik sevimli şeylerin vardır bir kaç hınzırlıkları :)))

    YanıtlaSil
  3. Ben de kıyamıyorum, bacaksızlara. :) Devamını merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Ay inanamıyorum :) Çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane hikayesine benzemiş bu. Evet o bir hikaye değil bilmece aslında ama bana onu anımsattı işte.
    Zavallı kediciğe de ev olmuşsun ya. Nasıl da denk gelmiş. 5 kediyle epey işin olacak gibi. Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  5. Kesinlikle istemeden oldu, olayın gerisini bir ara elim erdiğinde yazacağım.. devamı var bunun...

    :)

    YanıtlaSil

Yorumlar