21 Şubat 2008 Perşembe

Toz Almanın Püf Noktaları

Bir tür temizlik yöntemi olarak toz almak beni tuhaf biçimde büyülemiştir. Özellikle elinde kuş tüyünü andıran bir demet ile tozlara "puf" "puf" darbeleri ile dokunup geri çekilerek klasik müzik eşliğinde yapıldığında kolaylıkla bale yapıyormuş izlenimi sergilenmesine müsait eylem tarzı olarak gerçekleştirildiğinde izlemesine doyum olmayabilir. İşte fantazi dünyası kapısını böyle olmadık yerlerden aralayıveriyor bazen.

Aslında toz almak tembel insanın işi değildir. Tembeller toz almaya kalkıştığında tozlar çoktan birleşerek öbek öbek, çalı grupları halini almaya başlamış olacağından onlar tozu kulaklarından tuttukları gibi alır camdan aşağıya atıverirler.


Üç arkadaş ev tuttuğumuzda tozları 3 aayda bir kulağından yakalar camdan atıverirdik konu komşuya hissettirmeden. Ama iş mutfaktaki bulaşık yığınlarına gelince hepimizin mutlaka bir işi çıkıverirdi.

4 yorum:

  1. Vladimir, umarım Hakkı Bey mutfağını o şekilde bırakıp Gönen'e gitmemiştir:) Toz alma konusunda Quentin Crisp'in üstüne birini tanımam. 'Ben hiç toz almam, ilk dört yılı atlatırsanız, daha kötü olma ihtimali yok' demiş:))

    YanıtlaSil
  2. :)) Sakın yanlış anlaşılmasın ben öyle tozdan hazetmem aslında. Ama öğrenci evi gibi geçici bir konaklama çözümü esnasında 3 kişi kafamıza göre takılıp boşverince tozlarda kovboy filmlerindeki çalılıklar gibi ordan oraya uçuşuyordu malesef.. :))

    İlk dörtyılda artık tozları ittirerek eve girilir sanırsam. Quentin kadar olamaz mışsız istesek de biz bir yıl kadar katlandık birbirimize.

    Bakalım Hakkı ne yapacak. Kardan adam dan sonra sırada Tozdan adam?

    Kimbilir :))

    Yukarıdaki resmi görünce anımsadım nedense :)

    YanıtlaSil
  3. amanınnn o fotoğraftaki gibi bir mutfak düşünemiyorum :)) hepsi direkt olarka çöp :)

    YanıtlaSil
  4. Bekar öğrenci/yedek subay evleri malesef böyle. Üstelik o mutfak malzemesinin yüzde doksanı da para verilerek alınmış şeyler değildir. Restaurant, bar neresi denk gelirse aşırılmış tabak çanaklardır. Öyle olunca yıkamaktansa sonunda çöpü boylar genelde.. :)))

    YanıtlaSil

Yorumlar