7 Ocak 2008 Pazartesi

Maganda Kurşunu

Bir insan sevincini göstermek ve mutluluğunu diğer insanlar ile paylaşmak için ne yapar?

Güler, çılgınca kahkahalar atar, danseder havalara zıplar ya da sevincini belirtmek için orasına, burasına, şurasına bakmadan, tetiği çeker. Etrafına bakmaz bile. Kurşunun saplanacağı yerin hesabını yapmaz. Sevincinin peşindedir, sevinci güç gösterisi yapması için yeterlidir. Havaya nişan almadığı için, duvara, elektrik direğine, balkona çarpıp seken kurşun, tesadüfen oralarda olan bir insanın önce tenini deler, kemiğini kırar ve deldiği iç organlarında hasar oluşturur. Maganda kurşunu şanslısını deler geçer, şanssızının içinde kalır, en hafifinden kurtarmışını yaralar. Maganda kurşunu insafsız ise öldürür.

Öldürünce ne olur? Suçluya, mahkuma acımayı marifet sayan insanımız, “Allah kurtarsın” der. Allah'ın kurtarmasına gerek kalmadan kurtulur zaten. Canımızı vermeyen bir grup adam can alanın canını bağışlar.

Düz yolda başkalarına çarpmadan yürümeye, yağmurlu havada insanların kafasına gözüne takıştırmadan şemsiye kullanmaya aciz halkımız, ruhsatını aldığı silahı sevincini çarçur etmek için kullancağı bir araç olarak görür. Sevinç katliamında kullanılan bu silahlardan çıkan mermiye maganda kurşunu olarak denir. Bu maganda kurşunu öyle bir şeydir ki, okumuşlukla, aydın olmakla, bu milletin vekili olmakla alakası yoktur. Milletvekillerimiz de sevinç beyanları için havalara maganda kurşunu sıkmakta beis görmezler.
Maganda kurşunlarından korunmak için; müzikli eğlence mekanlarından, açık havadaki düğün derneklerden uzakta durmakta yarar vardır, ayrıca futbol müsabakalarından sonra da evde pencere kenarlarından balkonlardan uzakta durmakta ise hatırı sayılır derecede hayır vardır.

2 yorum:

  1. Vladimir, bence aydın olmakla ilgisi var bunun. Yalnızca biz okumuş insanla eğitimli insanı birbirine karıştırıyoruz. Zannediyoruz ki insan okurken eğitilir. Oysa eğitim ayrı bir şey, ve tahsille hiç alakası yok.
    Maalesef.

    YanıtlaSil
  2. Şule;

    Fazlası ile orta şarklı olduk, sahiplenme, güç ve erkek olamnın tanımlarını yanlış ezberletiyoruz sanırım. :(

    YanıtlaSil

Yorumlar