6 Aralık 2007 Perşembe

Paylaşmak

Arkadaşlar toplandık yemeğe gittik. Yemek sohbet ve biraz içki ile daha zevkli oluyor, farklı meslek gruplarından 6 kişiyiz. Benim müzeciliğin verdiği antika merakı ile yan masalarda olan biteni de takip etme adetim var. Yan masada 4 kişi 2 kadın 2 erkek, hal ve tavırlarından evli oldukları anlaşılıyor. Her iki kadın mutluluk tablosu çizme yarışında. Çiftlerden birisi kilolu diğeri zayıf. Zayıf kadının tehlikeli biçimde sallanan bukleleri var. Fırtına koptu kopacak diye düşünüyor ve bekliyorum. Aklımı bir türlü bizim masaya veremiyorum. Arkadaşlar; "Vladimir, neden durgunsun bu gece?" diye soruyorlar. Omuzlarımı silkip göz kırpıyorum.

Mutluluk tablosunu kanırtan evli çiftleri gördüm mü tikim tutar bazen, gözlerim kırpışır işte böyle. Tolstoy'un Anna Karenina'sı "Mutlu ailelerin hepsi birbirine benzer; mutsuz ailelerin mutsuzluğuysa kendine özgüdür." cümlesi ile başlar. Bu mutlu görünümlü genç irilerindeki mutsuzluk sinyalleri hayli kuvvetli. O yüzden kulağım yandaki masada. O bukleler boşu buşuna öyle sallanmıyordur ben bilirim.
Havadan sudan konuşuyoruz - sizden iyi olmasın - "Nick" nick nameli bir arkadaş vardı eskiden, onun son marifetlerinin üzerinden geçiyoruz.

Beklediğim fırtına tatlı servisinde kopuyor.

Kadınlardan zayıf olanı diğer kadın üzerinde yarattığını düşündüğü "Ay ne kadar mutluyuz" tablosuna rötuş yapmak için tatlı servisini beklemiş. Adam kaymaklı ekmek kadayıfı, kadın ayva tatlısı söylemiş. Garson servisi yapar yapmaz, çatalını alıp adamın tabağına bir hamle yapıyor. O ana kadar sakin durmuş zayıf adam aniden bağırıyor:

"Ayla çek elini tabağımdan tiksiniyorum biliyorsun!!"

Kadın şaşırmış, gözleri kocaman kocaman açılıyor o ana kadar yüksek perdeden çıkan sesi ağlamaklı;

"Aşkım ne var bir tatlıyı paylaşsak?"

Erkek;

"İstemiyorum, istemiyorum, istemiyorum"

Kadın;

"Bak ama bu çatalı hiç kullanmadım daha"

Diğer kadın şöyle bir kikirdeyecek oluyor, kocası ters bakınca hemen vazgeçip susuyor.

Erkek;

"Laf anlamaz mısın sen? Mahvetme geceyi"

Kadın ağlamaya başlıyor. Ne kadar mutlu olduklarını göstermek için kocası ile tatlıyı paylaştıkları sahnesini sergileyecekken oyunbozanın yaptığı yüzünden iştahı kursahında kalıyor, adam ise tiksiniyor belli ki tabağına başkasının çatalı değsin istemiyor.

Buyrun burdan yakın...

9 yorum:

  1. hmm. adam abartılı tepki vermiş, şimdi canına tak etmiştir diyeceksin ama oynanan sosyal tiyatronun farkında değil mi canım, tutuverseydi azıcık dilini, ittiriverseydi misal Ayla'nın elini, ayağına vuraydı..

    YanıtlaSil
  2. Masanın altondan tepiverseydi azcık değil mi? Yok yok adamı görecektin, tabağına deyilmesine karşı geliştirdiği fobimtrak bir takıntısı var, Ayla'dan da laf aramızda bunalmış biraz.

    YanıtlaSil
  3. aha. problem başka. sevgi azaldıkça kusurlar çoğalır.



    not: bunu az önce de yazdım, hata verdi blog, eğer bir şekilde eline geçtiyse ikincisini sil, e mi

    YanıtlaSil
  4. Blogçu dışarda eğlenirken bile bir blogçu kalıyor demek ki:)) Biraz gözlem, biraz hayalgücü, ortaya güzel bir yazı. Olayın nedeni olarak, hem kadın, hem adam açısından aklıma bir sürü senaryolar geliverdi ama karışmıyayım dedim işlerine. Zaten biten şeylerin onlar da farkındadır, ya da çok yakında olacaklardır.

    YanıtlaSil
  5. Etrafı dik dik dikizlemeten ağız tadınla eğlenemedim. Bi rgün dayak yersem onu da yazarım artık.. :))

    Evet senaryo olarak ele alınsa geliştirlebilir. Olay evde nasıl devam etti acaba? Aklım kaldı. BU merakım hayra alamet değil.

    Bizim bu blogları dizi senaristleri okursa yakında dizilere bizim öykülerden gözlemlerden iyi malzeme çıkar kanısındayım.. :))

    YanıtlaSil
  6. Zaten o kadar çok dizi var ve artık o kadar çok birbirine benzedikleri söyleniyor ki, hiç şaşırmam, senaristlerin blog blog dolaşıp malzeme toplamalarına:))

    Akıllarına gelmediyse de, yorumunuzu görünce gelecektir:)))

    YanıtlaSil
  7. Ne kadar komik olur değil mi öyle bir şeye kalkışsalar. Düşünmesi bile güldürmeye yetti beni.

    YanıtlaSil
  8. hehehehe :) Ayla nin zayif olan olmasi da cok komik ;)... adamin adi da Tarik olsun...Ayla ve Tarik eve donerler ve Osman ile Neriman i cekistirip sevisirler ;) The End ve mutlu son!?..

    YanıtlaSil
  9. Öyle sevişmekle bitmez, sevişirken çıkan seslere sinirlenen alt kattaki emekli general Hulki Tunç ile karısı Munise gürültüden şikayetçi olsun eve polis de gelsin...

    O sırada gökten üç elma düşsün, paylaşalım ağzımız tatlansın.. :)

    YanıtlaSil

Yorumlar